25 Ocak 2011 Salı

Sporun İş Yaşamıyla Birleşmesi

Son dönem de "Oyna ve Öğren", "Çalış ve Rahatla" gibi iş yaşamıyla spor ve diğer sosyal aktiviteleri beraber düşünen tasarımlarla karşılaşıyoruz. Farkındayım bu çok yeni bir trend sayılmaz. Aslında şöyle demek daha doğru bu yeni keşfedilmiş bir yaklaşım değil. Neden mi? Cumhuriyet'in ilk on yıllarında yapılan tüm fabrikalarda, konutlar, misafirhaneler, lokaller, spor alanları ve hatta okullar yer alıyordu. Devlet, çalışanlarının iş dışındaki zamanlarında da çeşitli sosyal donatılara ulaşabilmeleri için yardımcı oluyordu.
Günümüzde de büyük şirketler, çok uluslu şirketler kendi bünyelerine çeşitli sosyal donatıları da ekleyerek çalışanlarına daha rahat ve huzurlu çalışma ortamları sağlamaya çalışıyorlar. (Elbette; belki de tek hedef verimliliği arttırıp daha fazla kazanmak olabilir)Böyle olunca da şirket binalarının konsept tasarımlarından başlayarak bu sosyal donatılarla kurgulanmaları gerekiyor.
Buradaki örnek de Tayland, Bangkok'dan telekomünikasyon devi dtac'in genel merkez binası. Hassell tasarından tasarlanmış. Tasarımda çalışanların çocuklarını, spor faaliyetlerini ve kültürel ihtiyaçlarını düşünmüş olmaları benim hoşuma gitti. Hemen paylaşmak istedim.






Fotoğraflar: Pirak Anurakyawachon

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...